fbpx
Werken als flexmedewerker in de ouderenzorg

Werken als flexmedewerker in de ouderenzorg

Bij Cardia kan je werken in de flexpool. Als flexmedewerker heb je de vrijheid om je eigen uren in te delen. Handig, toch? Het is een functie die vooral goed past bij studenten en gepensioneerden, maar iedereen is welkom. Iets voor jou?

“Het grootste voordeel van werken in de flexpool is dat je jouw eigen rooster kunt indelen. Je werkt minimaal drie uur en dit kan oplopen tot 36 uur per week”, vertelt Mahdi, senior planner bij Cardia. “Deze flexpool is dus ideaal voor als je nog student bent en wat wil bijverdienen óf wanneer je met pensioen bent en het nog leuk vindt om een aantal uurtjes mee te blijven draaien in de zorg. Maar deze functie kan ook fijn zijn als je twee banen in de zorg wilt combineren. Iedereen is welkom, van jong tot oud én van zorghulp tot verpleegkundige. Ook kan je bij ons een studie volgen en doorgroeien.”

Dichtbij huis

Een van de teamleden van de Cardia flexpool is Rachel uit Den Haag. Ze werkt als flexmedewerker op de locatie Landscheiding in Mariahoeve. “Ik reis in maar tien minuten met het openbaar vervoer naar mijn werk, ideaal! Dat is ook wel echt een van de voordelen van deze functie: je kunt kiezen uit alle locaties en wijkteams van Cardia – net welke het dichtstbij is voor jou.”

Als flexmedewerker kan je vast op één locatie werken, maar ook op meerdere locaties of binnen de wijkteams.


Rachel (flexmedewerker) en Mahdi (senior planner)

Je eigen werkrooster bepalen

Rachel werkt nu al zo’n acht jaar in de zorg. “Ik combineer deze baan als flexmedewerker met een andere baan in de zorg. Dat is voor mij een erg fijne combinatie. Ik werk standaard drie uur in de week en via de app kan ik zelf inplannen wat ik daarbovenop wil werken.” Als je start in de flexpool kun je via de Cardia app de beschikbare diensten zien. Mahdi licht toe: “Je kunt je vervolgens eenvoudig inschrijven voor een dienst. Op deze manier kun je je eigen werkrooster bepalen, vaak al voor meerdere weken achter elkaar.”

''Ik bepaal zelf waar, wanneer en hoeveel ik wil werken, echt fijn!"

Die flexibiliteit en vrijheid is iets wat Rachel ook zo erg aantrok. “Ik paste tot voor kort ook nog eens twee keer per week op op mijn neefje en ik heb een best druk sociaal leven én ik sport wekelijks. Het is dus superhandig dat ik mijn werk hierop af kan stemmen. Ik bepaal zelf waar, wanneer en hoeveel ik wil werken, echt fijn!”

Gezellige teamuitjes

Soms is de opvatting over flexwerken dat er minder sprake is van een vast team, maar dat is volgens Rachel zeker niet het geval bij Cardia. “Iedereen in ons team staat echt voor elkaar klaar. Als ik er even niet uitkom, kan ik altijd wel terecht met vragen bij een collega. We leggen alles rustig aan elkaar uit.”

Mahdi vult aan: “Wanneer je begint met werken bij Cardia heb je standaard een inwerktraject van twee weken inclusief verschillende cursussen. We zorgen er altijd voor dat een ervaren collega jou inwerkt en dat je altijd bij iemand terecht kunt met jouw vragen. Ook organiseren we vaak teamuitjes. Samen met de collega’s van de flexpool of uitjes met je locatie-collega’s. Er is dus ook genoeg gezelligheid buiten het werk.”

Doorgroeimogelijkheden

En merk je dat je het leuk vindt om meer uitdaging aan te gaan, dan zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. “Hier sta ik zelf ook zeker voor open. Ik werk nu als helpende, maar heb zeker ambitie om door te stromen naar een andere functie.”

Mahdi: “Als je aangeeft dat je wilt groeien in jouw functie, denken we daar zeker in mee. We kijken samen naar de mogelijkheden om in jouw huidige functie te groeien of door te stromen naar een hoger een niveau.”


Rachel (flexmedewerker) met bewoner  

Standaard arbeidsvoorwaarden

Als flexmedewerker ben je gewoon in dienst bij Cardia en heb je recht op alle secundaire arbeidsvoorwaarden. Onder meer: het opbouwen van vakantiedagen, een dertiende maand, een fietsenplan, korting op verzekeringen en vele andere extra’s. 

Klik hier voor de veelgestelde vragen over de flexpool

Iets voor jou?

Klinkt de flexpool van Cardia als iets dat ook goed bij jou zou passen? Goed nieuws! Wij zoeken altijd flexmedewerkers. Klik hier en solliciteer direct en start binnenkort met het inroosteren van jouw eigen uren! Heb je nog vragen over de flexpool? Stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of een WhatsApp-bericht door op het WhatsApp-icoon te klikken.