fbpx
Oriënteren en leren

Oriënteren en leren

 WIJ HEBBEN WEER RUIMTE VOOR LEERLINGEN!

Oriënteren 

Ben jij er klaar voor om een nieuwe richting in te slaan? Zit je om wat voor reden dan ook niet meer op je plek in je huidige werkveld en zoek je een baan met betekenis voor de samenleving? Dan is wellicht een oriëntatiebaan in de ouderenzorg iets voor jou. Meerdere malen per jaar hebben wij ruimte voor een aantal medewerkers die kunnen starten in een oriëntatiebaan.

Je krijgt een contract voor maximaal 3 maanden, het aantal uren wordt in overleg met jou bepaald. Het bruto maandsalaris bedraagt €1800,- op basis van een 36-urige werkweek. Dit salaris is inclusief vakantiebijslag. Daarnaast bouw je pensioen op en krijg je een reiskostenvergoeding. Na afloop van deze orientatieperiode bestaat er de mogelijkheid om door te stromen in een leer-werktraject bij Cardia. Denk dan bijvoorbeeld aan een baan als helpende, verzorgende IG of verpleegkundige. Wil je meer weten? Lees dan het krantenartikel over Frank en Gijs. Of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Leren

Cardia is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren aan goed opgeleide professionals in het werkveld van de VVT. In samenwerking met erkende onderwijsinstellingen bieden we daarom de volgende opleidingen aan:

Verpleegkundige (niveau 4)

MBO verkort

  • Toelating: MZ/VIG-diploma
  • Duur: 2,5 jaar

MBO volledig traject:

  • Toelating: VMBO, MBO niv 3
  • Duur: 4 jaar

Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG, niveau 3)

  • Toelating: VMBO, MBO niv 2
  • Duur: 3 jaar

Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)

  • Toelating: VMBO
  • Duur 1 jaar

Cardia heeft voor deze opleidingen een erkenning als praktijkinstelling en voldoet aan de daartoe geformuleerde eisen.

Selectieprocedure

Jaarlijks komen er opleidingsplaatsen vrij per februari en september. De selectieprocedure bestaat uit een gesprek met opleidingen, een assessment en vervolgens een kennismaking met de teamleider.

Leerarbeidsovereenkomst

Als leerling krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding van 32-36 uur (min 3 dagen werken- 1 dag naar school). Je ontvangt een leerling-salaris volgens de CAO VVT.

Studiekosten

De opleidingskosten en studieboeken krijg je vergoed. De opleidingstijd valt binnen werktijd.

Begeleiding

Iedere leerling heeft een werkbegeleider op de afdeling die de dagelijkse begeleiding op de werkvloer verzorgt. Daarnaast krijgt iedere leerling een eigen praktijkopleider toegewezen die de schakel vormt tussen het praktijkgedeelte en de theorie van de opleiding.

Meer weten? Stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of neem telefonisch contact op met Julia Stam: 06-148 810 99 of Marjan Kroon: 06-832 169 45 van de afdeling opleidingen.