fbpx
Denicia werkt als VIG'er bij Cardia

Denicia werkt als VIG'er bij Cardia

In gesprek met Denicia

"Je krijgt hier genoeg kansen om je te ontwikkelen in je werk"

Denicia werkt inmiddels al meer dan 11 jaar bij Cardia en begon met de functie in de hoteldienst. Maar haar hart heeft altijd gelegen bij het verzorgen van mensen. Ze vond dit wel spannend. Toch bleef haar interesse groeien en besloot ze om de overstap naar een functie als verzorgende te maken. Wat doet een verzorgende precies en wat vindt Denicia zo leuk aan haar werk?

Werken met je hart

Bij de vraag waarom ze voor dit werk heeft gekozen begint Denicia vol passie te vertellen. "Voor mij is het belangrijkste dat wat voor werk je ook doet, dat je dit met je hart doet. En dat staat voor mij gelinkt aan het werken met ouderen. Ik hoor veel verhalen van mijn cliënten en je hoort dat ze veel hebben meegemaakt. Het mooiste aan mijn werk vind ik dan ook het invullen van hun laatste levensfase met wat vrolijkheid en liefde. En dat ik daadwerkelijk nog wat voor hen kan betekenen’’.

Bij de vraag wat het meest bijzondere moment is wat haar is bijgebleven, vervolgt Denicia haar verhaal:

"Ik heb heel veel meegemaakt in mijn werk. Maar een bijzonder moment wat mij zeker is bijgebleven is dat van een echtpaar. Zij waren al jaren getrouwd, maar ze waren nog helemaal verliefd. Haar man was nog zo hoffelijk naar haar. En elke keer als ik hen ging verzorgen, dan zag ik die liefde. Dat doet echt wat met je als mens. Er zijn nog zoveel meer ervaringen, maar dit vergeet ik nooit meer’’. 

Hoe ziet een werkdag eruit?

"Als ik een dagdienst draai start ik altijd om 07:15. Eerst verzamel je op de zusterpost en start je met het lezen van de rapportage en de overdracht vanuit de nachtdienst. Daarna beginnen we met de looproutes. Elke medewerker krijgt zijn eigen route toegewezen. Zelf ben ik nu aan het leren om verantwoordelijke diensten te gaan draaien. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het delen van medicatie, het verzorgen van wonden en het bellen met artsen. Na deze handelingen is het meestal tijd voor pauze. Na de pauze beginnen we aan de verschoon- en toilet ronde, verzorgen we wonden en lopen we de agenda na om te kijken of alle taken verricht zijn. Ook bestellen we in de middag vaak medicatie en wondmateriaal’’.

Iedere werkdag is anders

"Ik kan me voorstellen dat mensen van buitenaf denken dat het werk elke dag hetzelfde is. Maar dat is absoluut niet zo, iedere werkdag verloopt anders en je hebt te maken met veel uitdagingen. Een voorbeeld hiervan is de onderbezetting aan personeel, het is altijd de vraag hoe we met minder mensen hetzelfde werk kunnen verrichten, en toch de kwaliteit kunnen behouden. Daarnaast heb je ook te maken met veel verschillende ziektebeelden. Dit is zeker een uitdaging, omdat je daar genoeg kennis van moet hebben. Het is dus ook veel kennis opslaan, omdat je wel moet weten waar het over gaat’’.

Een warm huis

Denicia voelt zich helemaal op haar plek en heeft het ook erg naar haar zin bij Cardia. ‘’Voor mij voelt Cardia en dan vooral de locatie Landscheiding als een warm huis. Je kan hier echt jezelf zijn en je wordt geaccepteerd om de persoon die je bent, dit vind ik erg belangrijk. Daarnaast hangt er een fijne sfeer onder collega’s. Natuurlijk zijn sommige dagen minder leuk, maar iedereen heeft zijn dag weleens niet."

"Je kan hier echt jezelf zijn en je wordt geaccepteerd zoals je bent."

Denicia vertelt mij ook over de fijne band met haar leidinggevende. ‘’Uiteraard is het afhankelijk van welke leidinggevende je hebt. Op sommige stap je minder snel af. Maar de leidinggevende die ik nu heb is heel toegankelijk, je kan altijd naar haar toestappen om je verhaal te delen’".

Ontwikkelen binnen Cardia

Bij Cardia vinden we het belangrijk dat je je kunt blijven ontwikkelen. Hier worden ook genoeg mogelijkheden voor geboden. "Je kan je regelmatig aanmelden voor bijscholingen en klinische lessen. Zelf heb ik al verschillende cursussen gevolgd. Je krijgt hier dus zeker genoeg kansen om te ontwikkelen in je werk’’.

Wil jij genoeg kansen om door te groeien en blijven ontwikkelen in je werk? En wil je daarnaast komen werken in een klein en hecht team? Kom dan werken bij Cardia. We hebben op dit moment verschillende functies vrij in onze locatie Tabitha.

> Kom werken als Verpleegkundige Niveau 4
>
Kom werken als Helpende Niveau 2
>
Kom werken als Verzorgende IG

Solliciteer nu en wie weet word jij onze nieuwe collega met een passie voor de zorg!