Deel vacature op

Solliciteer
Vrijwilligerswerk als gastvrouw/gastheer
Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk als gastvrouw/gastheer

Thuishaven, Scheveningen
In overleg

Gastvrouw/gastheer

Het ontmoetingscentrum is gevestigd in woonzorgcentrum De Thuishaven, Neptunusstraat 1, 2586GP op Scheveningen en is geopend  op maandag, dinsdag ,woensdag en donderdag van 10.00 -15.00 uur

Een ontmoetingscentrum is er voor ouderen met (vermoeden van) dementie en hun naasten.  Het activiteitenaanbod wordt aangepast op de behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. Uitgangspunt hierbij is activeren, behoud van dagstructuur, zingeving, beweging en lotgenotencontact.

De groep van maximaal 12 deelnemers wordt begeleid  door een medewerker welzijn en een of meerdere vrijwilligers.

Wat ga je doen?

 • Als gastvrouw of heer ben je, naast de medewerker welzijn, het “visitekaartje” van het Ontmoetingscentrum. Je biedt ondersteuning bij de dagstructuur en bent in staat om zowel op groeps- als op individueel niveau aandacht te geven aan de deelnemers.
 • Je ontvangt directe aanwijzingen en hulp van de medewerker welzijn en leiding van de coördinator van het Ontmoetingscentrum.
 • Je taken bestaan uit het ontvangen/welkom heten van deelnemers, verzorgen van koffie, thee of andere dranken en de lunch, aandacht geven aan de deelnemers, gesprekken voeren, motiveren en stimuleren, het signaleren van behoeften bij deelnemers m.b.t. hun welbevinden, het ondersteunen bij de (ADL) Algemene Dagelijkse Levensbehoeften zoals eten en drinken en het ondersteunen van de medewerker welzijn bij het uitvoeren van activiteiten.

Bij Cardia kan je rekenen op een prettige werksfeer met gezellige collega’s en vrijwilligers, begeleiding van een medewerker op de werkvloer, een luisterend oor. Regelmatig (voortgang) gesprekken waarin we, onder andere, bespreken waar je je verder in zou willen ontwikkelen/bekwamen.

Je krijgt een vrijwilligers overeenkomst, na je proeftijd, met allerlei leuke “voordeeltjes” zoals een vrijwilligerspas van de Gemeente Den Haag, een presentje op je verjaardag, de jaarlijkse vrijwilligers bedankdag in De Thuishaven en scholing op diverse gebieden.

Wanneer je bij ons vrijwilligerswerk doet, betalen wij je koffie, thee en de lunch.

Wat we zoeken

Kennis, ervaring en deskundigheid

 • Je hebt passie voor de doelgroep ouderen met (beginnende) dementie en je vindt het leuk om kleur te geven aan de dag;
 • Je spreekt en verstaat goed de Nederlandse taal;
 • Je bent sociaal, maakt makkelijk contact met ouderen, collega’s en vrijwilligers;
 • Je bent bereidwillig om voor de functie noodzakelijke trainingen/workshops te volgen.

Persoonskenmerken

 • Je bent vriendelijk, geduldig, hulpvaardig en kunt een rustige, open en dienstbare houding aannemen naar de doelgroep;
 • Je hebt oog voor de wensen van de deelnemers;
 • Je neemt initiatief, bent zelfstandig maar kunt ook goed samenwerken.
 • Je bent flexibel en hebt improvisatievermogen;
 • Je bent fysiek en geestelijk in staat om deze functie uit te voeren (geen belemmerende lichamelijke of geestelijke beperkingen);
 • Je bent integer en betrouwbaar en kunt omgaan met privacy van de deelnemers;
 • En je kunt jezelf vinden in de algemene doelstellingen van Cardia.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Klik dan op onderstaande knop om je motivatiebrief en CV te versturen! We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met je op.

Wil je meer weten over deze vacature en over vrijwilligerswerk bij Cardia vestiging Thuishaven? Mail of bel dan naar coördinator ontmoetingscentrum Trudy Groeneveldt, tgroeneveldt@cardia.nl of 06-29449164 Solliciteer nu!

Over ons

Cardia is een ouderenzorgorganisatie met korte lijnen. We zijn kleinschalig georganiseerd daardoor voelen onze cliënten en medewerkers zich persoonlijk gekend. Onze medewerkers zijn deskundig en werken met bezieling en plezier.

In de regio Haaglanden hebben wij een viertal locaties voor wonen, zorg en welzijn. Ook bieden we thuiszorg en services. Vanuit onze christelijke en planetree waarden bieden wij mensgerichte zorg.

Wil jij je inzetten voor het geluk en welzijn van ouderen en je daarnaast ontwikkelen in je vakgebied? In een organisatie met hart voor zorg? Wil je werken in een klein en hecht team? Dan is Cardia de werkgever die je zoekt.