Deel vacature op

Solliciteer
Den Haag

Cardia Maatje

Landscheiding, Den Haag
1-2 uur

Cardia Maatje

Waarom Maatje worden bij Cardia Landscheiding?

Maatje word je voor een oudere die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, samen praten, wandelen of fietsen met de duofiets, voorlezen, een spel doen, een bezoek aan het theater en nog veel meer. Er is altijd iemand die jouw hulp kan gebruiken.

Wat ga je doen?

 • We zijn op zoek naar maatjes die:
 • Als bezoekheer/dame bij verschillende bewoners op een laagdrempelige manier langs gaan bij hun kamer om te kijken of ze binnen mogen komen voor een gesprek of bemoediging.
 • Met een vaste bewoner een rondje fietsen op de duofiets.
 • Aan één vaste bewoner gekoppeld worden waar je wat mee onderneemt (denk aan een wandeling, een boodschap, een spelletje) of praat over onderwerpen die ter tafel komen.
 • Met één of meerdere bewoners willen praten over zingevingsvragen.
 • Met één of meerdere dementerende ouderen een rondje willen wandelen of een kopje koffie willen drinken in het restaurant.
 • Hoeveel tijd kost het?
 • We vragen een toewijding van 1 jaar voor 1 a 2 uur per week/2 weken. Natuurlijk is er altijd overleg mogelijk over veranderingen. Maar om een vertrouwensband op te bouwen, is continuïteit belangrijk.

Wederzijds plezier

Bij Maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun wekelijkse, of tweewekelijkse ontmoetingen.

Hart voor zorg

Het maatjescontact vindt plaats bij Cardia Landscheiding, één van de locaties van Cardia. Cardia is een christelijke ouderenzorgorganisatie in de regio Haaglanden. Wij zijn kleinschalig georganiseerd en verlenen zorg en ondersteuning vanuit onze visie dat ieder mens uniek is en gewaardeerd wordt. Zorg die past bij de levenswijze en het levensverhaal van onze cliënten.

Wat we zoeken

Kennis, ervaring en deskundigheid

 • Je hebt affiniteit met ouderen (eventueel met dementie), bent geduldig en hebt empathisch vermogen;

Persoonskenmerken

 • Je bent fysiek- en geestelijk in staat om de vrijwilligersfunctie uit te voeren (geen ernstige lichamelijke- en/of geestelijke beperkingen);
 • Je kunt zelfstandig besluiten nemen en bent communicatief vaardig.
 • bent sociaal ingesteld en maakt makkelijk contact.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Klik dan op onderstaande knop om je motivatiebrief en CV te versturen! We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met je op.

Wil je meer weten over deze vacature en over vrijwilligerswerk bij Cardia vestiging Landscheiding? Mail of bel dan naar Coördinator vrijwilligers Hannah den Hartogh, Hdhartogh@cardia.nl of 070-3399263 Solliciteer nu!

Over ons

Cardia is een ouderenzorgorganisatie met korte lijnen. We zijn kleinschalig georganiseerd daardoor voelen onze cliënten en medewerkers zich persoonlijk gekend. Onze medewerkers zijn deskundig en werken met bezieling en plezier.

In de regio Haaglanden hebben wij een viertal locaties voor wonen, zorg en welzijn. Ook bieden we thuiszorg en services. Vanuit onze christelijke en planetree waarden bieden wij mensgerichte zorg.

Wil jij je inzetten voor het geluk en welzijn van ouderen en je daarnaast ontwikkelen in je vakgebied? In een organisatie met hart voor zorg? Wil je werken in een klein en hecht team? Dan is Cardia de werkgever die je zoekt.