Deel vacature op

Solliciteer
Blijf je nog even?
Vrijwilligerswerk

Blijf je nog even?

Landscheiding, Onderwatershof, Tabitha, Thuishaven, Den Haag
In overleg

Gespreksmaatje

Het project Blijf je nog even? is een samenwerking tussen Stek en Cardia en bestaat sinds 2015. In dit project wordt een vrijwilliger gekoppeld aan een oudere, die hij of zij gedurende een jaar geregeld bezoekt om te praten over de vragen die de oudere bezighouden. Je kunt je doorlopend aanmelden bij ons als:

Wat ga je doen?

  • Je gaat in gesprek met ouderen met een klein sociaal netwerk om hun levenssituatie draaglijk te maken.
  • Veel van deze ouderen raken wat vereenzaamd. Mensen om hen heen vallen weg. De ene dag gaat dit beter dan de andere. Alleenwonende ouderen zonder directe familie in de buurt hebben behoefte aan een goed gesprek over wat ze meegemaakt hebben in hun leven.
  • Gesprekken kunnen gaan over vragen als; 'Heb ik het wel goed gedaan?', 'Wat heeft mijn leven voor zin gehad?' of 'Wat vind ik nu nog belangrijk?'.
  • Het doet hen goed om deze vragen met een betrokken ander te delen. U of jij kunt die persoon zijn!

Je krijgt een intake gesprek en eerste contactgesprek met de desbetreffende oudere. Als vrijwilliger sta je er niet alleen voor; je wordt goed begeleid, ontvangt training en komt geregeld bij elkaar met andere vrijwilligers om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

De kennis en vaardigheden die een ieder heeft opgedaan om inhoudelijke gesprekken over het leven te voeren worden op een rijtje gezet. Daarnaast worden thema’s als zinverlies, onmacht en afhankelijkheid besproken. Je krijgt telefonische persoonlijke ondersteuning als gespreksmaatje.

Je reiskosten worden vergoed en ook de VOG die aangevraagd moet worden zal vergoed worden.

Een greep uit je dag

Een greep uit je dag als Gespreksmaatje

Ouder worden gaat vanzelf....maar is niet altijd makkelijk.

“Yvonne, mijn gespreksmaatje, is er echt voor mij. In het begin moesten we natuurlijk best even aan elkaar wennen. Maar inmiddels praten we ook steeds meer over andere dingen dan over koetjes en kalfjes. Over hoe m’n leven is gegaan, of over boeken en de wijsheid die daarin zit. Het overkomt je te weinig dat er echt iemand is die echt naar je luistert!
Mw. Hindriks (93)
Een greep uit je dag als Gespreksmaatje

Meer informatie vind je op http://www.stekdenhaag.nl/blijfjenogeven

Wat we zoeken

Kennis, ervaring en deskundigheid

  • Je wordt gesprekspartner voor minimaal één thuiswonende oudere in Den Haag;
  • Minimaal 1 keer in de twee weken ben je beschikbaar om ongeveer 1,5 uur een oudere thuis te bezoeken;
  • Je verbind je in eerste instantie gedurende een jaar iom je een paar uur per maand in te zetten.

Persoonskenmerken

  • Je hebt een hart voor alleenstaande ouderen;
  • Diepgang, levens- en geloofsvragen ga je in een gesprek niet uit de weg;
  • Ook heb je de vaardigheid om goed te kunnen luisteren en meevoelen met de ander.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Klik dan op onderstaande knop om je motivatiebrief en CV te versturen! We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met je op.

Wil je meer weten over deze vacature en over vrijwilligerswerk bij Cardia vestiging Landscheiding, Onderwatershof, Tabitha, Thuishaven? Mail of bel dan naar Geestelijk verzorger Hanny van der Stelt, hvdstelt@cardia.nl of 070-8008800 Solliciteer nu!

Over ons

Cardia is een ouderenzorgorganisatie met korte lijnen. We zijn kleinschalig georganiseerd daardoor voelen onze cliënten en medewerkers zich persoonlijk gekend. Onze medewerkers zijn deskundig en werken met bezieling en plezier.

In de regio Haaglanden hebben wij een viertal locaties voor wonen, zorg en welzijn. Ook bieden we thuiszorg en services. Vanuit onze christelijke en planetree waarden bieden wij mensgerichte zorg.

Wil jij je inzetten voor het geluk en welzijn van ouderen en je daarnaast ontwikkelen in je vakgebied? In een organisatie met hart voor zorg? Wil je werken in een klein en hecht team? Dan is Cardia de werkgever die je zoekt.