Het visitekaartje van De Thuishaven

Het visitekaartje van De Thuishaven

Ola van den Berg is een van de gastvrouwen in De Thuishaven. Ze is een vertrouwd gezicht voor bewoners en hun familie. Ze doet haar best om mensen zich thuis te laten voelen. “Het mooiste compliment vind ik als een client tegen mij zegt dat ik mijn werk goed doe.” Wat vindt Ola van haar functie? En wat doet een gastvrouw?

Ola kwam elf jaar geleden bij de organisatie werken. De laatste zes jaar is ze gastvrouw. In die periode heeft ze veel bewoners en familieleden ileren kennen. “Als een bewoner een kopje koffie wil, dan weet ik meestal wel of er suiker en melk in moet of niet. Ook van veel familieleden. Ik vind het fijn als mensen aangeven dat ze goed geholpen worden. Tenslotte ben ik het visitekaartje van de organisatie.”

Afwisseling

Gastvrouw is een afwisselende functie. “Geen dag is hetzelfde”, vertelt Ola. “Ik ontvang de gasten, breng ze naar de ruimte of het appartement waar ze naar toe moeten, schenk koffie in en regel de maaltijden. Opruimen en schoonmaken hoort er natuurlijk ook bij. Ook verzorg ik eten, drinken en andere zaken bij vergaderingen.”

Rustgevende bossen

Als Ola niet aan het werk is, sport ze graag. “Ik loop regelmatig hard. Daarnaast ben ik soms in het zwembad te vinden. Verder luister ik veel naar muziek. Ik vind veel muziekstijlen leuk. Koken vind ook ik leuk. Dat kan ik op mijn werk weer goed gebruiken En ik ga graag naar Polen, waar ik vandaan kom. Heerlijk is het om daar in de bossen te wandelen. Dat is zo rustgevend.”

Compliment

Wat vindt Ola het mooiste van haar vak? “Als ik na mijn vakantie weer ga werken, dan zijn de bewoners blij om mij weer terug te zien. Het mooiste compliment vind ik als een cliënt tegen mij zegt dat ik mijn werk goed doe. Daar word ik heel blij van.”