fbpx
Een bijzonder moment aan de piano

Een bijzonder moment aan de piano

Rima Soemitro werkt zes jaar bij Landscheiding. Ze heeft verschillende functies gedaan. Wel altijd facilitair. Daarnaast heeft ze op vrijdagmiddag een hele speciale taak. Daarmee bezorgt ze de bewoners een warme glimlach. Rima legt hierbij haar werkzaamheden, haar inspiratie en haar speciale taak uit.

“Ik heb altijd bij Landscheiding gewerkt. In de huishoudelijke dienst, als catering medewerker en hoteldienst. Mijn functie heet nu medewerker facilitair. Eigenlijk doe ik alles met betrekking tot de “schone” kant van de mensen. Ik maak bijvoorbeeld de appartementen schoon, ik maak het ontbij en ik kook met de bewoners. Het mooie van mijn werk is dat ik warmte kan overbrengen naar de mensen. Heel speciaal is het dat de bewoners mij kennen van naam.”

Speciale taak

Rima heeft op de muziekacademie gezeten. Ze speelt heel graag en mooi piano. “Iedere vrijdagmiddag mag ik in de huiskamer op de 1e etage spelen voor de bewoners. Muziek doet veel met de mensen. Ik speel dan herkenbare stukken Je ziet dat mensen het fijn vinden. Daarnaast speel ik ook tijdens het Themadiner. En ik ga de kerkdienst ook nog ondersteunen met muziek. Ik vind het fijn dat deze kansen door mijn teamleider zijn geboden.”

Geloof

“Het hoort niet bij mijn werk maar soms bid ik met bewoners die dat graag willen. Vanuit mijn geloof hoop ik de mensen licht door te geven. Warmte te geven. In mijn vrije tijd lees ik de bijbel. Een van mijn mooiste momenten was ook mijn volwassen doop. Je voelt je dan echt geliefd, dat je er mag zijn.”

Samen spelen

Onlangs heeft Rima piano gespeeld met een bewoonster. “Deze mevrouw heeft bijna haar hele leven piano gespeeld. Maar ze wilde niet meer muziek maken. Het hoefde niet meer. Ze zag mij op de 1e etage spelen. Langszaam aan kwam ze dichterbij. Ik nodigde haar uit om met mij te spelen. Op een gegeven moment ging ze naast mij zitten en hebben we samen muziek gemaakt. De bewoonster speelde weer op de piano. Daarna gaf ze aan dat ze moe was maar zo gelukkig. “Ik kan het nog, zei ze. Ik tel gewoon nog mee.” Echt een bijzonder moment.”